104.000 open vacatures in mei

Er zijn steeds meer vacatures: eind mei stonden er 104.000 vacatures open.

Werken waar je passie ligt

Werken in een sector waar je passie ligt is voor 61% van de Europeanen dé reden voor een nieuwe baan.

Werkeloosheid gedaald

Werkloosheid daalde afgelopen kwartaal met gemiddeld 9000 personen per maand.

Winactie

En de winnaar van de carrièrewens is…

Werknemers die nadenken over het vervolg van hun carrière willen over het algemeen iets compleet anders. Meer dan tweederde van de werknemers is op zoek naar een nieuwe baan, wil een carrièreswitch maken of zelfstandige zijn. Dat blijkt uit de online carrièrewens-actie op www.gavoorbeter.nl waaraan 800 mensen deelnamen. Van de overige respondenten wil 27 procent een opleiding volgen, twee procent een cursus volgen, één procent naar het buitenland en nog eens één procent wil hulp bij het maken van de juiste carrièrekeuze. Een groot deel van de ondervraagden zegt dat een keuze uit het verleden (opleiding of baan) ertoe heeft geleid dat ze nu kennis en ervaring bezitten die niet bij hun past.

“Uit dit onderzoek blijkt uit de vele reacties dat veel mensen een droom of wens hebben die ze nog niet hebben vervuld. Ze koesteren de ambitie om hun dromen na te jagen maar weten niet hoe ze de eerste stap kunnen zetten. Mensen die piekeren raden we aan initiatief te nemen. Ga eerst onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. Hoe krijg ik die promotie? Hoe kan ik switchen naar een andere sector? Mensen die in beweging komen zullen zien dat stappen snel gezet zijn”, aldus Gian Zandonà, managing director bij Monsterboard.

De jury heeft vele mooie, inspirerende verhalen en wensen gelezen en uiteindelijk een winnaar gekozen die we gaan helpen met het uitkomen van deze carrièrewens.

De winnaar: Jan van Vliet, gasmeetkundige uit Oud-Beijerland.

Gefeliciteerd Jan, jouw wens heeft gewonnen! Wat was je eerste reactie?

“Ongeloof: dat uitgerekend ik uit alle inzendingen gekozen ben. Deze reactie werd snel gevolgd door blijdschap want nu gaat er écht iets met mijn droom gebeuren. Vol verwachting kijk ik uit naar de dingen die gaan komen.”

Wat is jouw carrièrewens precies?

“Het starten van een sociale onderneming in de vorm van een lunchcafé met aparte (vergader)ruimtes. In een tijd van individualisme en haast wil ik een plek bieden waar je even kunt ontspannen. Met dit bedrijf wil ik jonge mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking de kans geven werkervaring op te doen om uiteindelijk door te stromen naar een reguliere baan.”

Waar komt deze wens vandaan?

“Ik heb een aantal jaar in een zorginstelling gewerkt waar mensen met een beperking meehielpen in het restaurant en de bediening. Vanuit daar is mijn wens uitgegroeid tot het idee dat ik nu heb.”

Wat wil je bereiken met de lunchroom?

“Met mijn eigen bedrijf wil ik bijdragen aan het verbeteren van de eigenwaarde van mensen met een beperking. Dat kan ik doen door ze werk aan te bieden, dagelijkse bezigheden, een doel in hun leven.

Maar ik wil ook de maatschappij laten zien dat ieder mens iets bijzonders kan bereiken in zijn leven. Ook als je ‘anders’ bent, heb je kwaliteiten. Leef je droom, droom niet je leven.”

“We waren erg verrast door het aantal reacties en de mooie en inspirerende wensen van de deelnemers. Het was ontzettend leuk om zoveel verschillende reacties te lezen en te zien dat zoveel mensen een passie nastreven. Jan heeft gewonnen, omdat hij duidelijk voor ogen had wat hij wil doen, en omdat hij, met het uitbrengen van deze wens, niet alleen zich maar ook anderen aan werk helpt”, aldus Rachael Parratt, jurylid van de carrièrewens-actie en Marketing Director bij Monsterboard.

Monsterboard gaat Jan helpen in het proces naar het opstarten van een onderneming. Zo krijgt hij begeleidende coaching in de weg naar ondernemerschap en gaan we hem helpen met het schrijven van een ondernemersplan.