104.000 open vacatures in mei

Er zijn steeds meer vacatures: eind mei stonden er 104.000 vacatures open.

Werken waar je passie ligt

Werken in een sector waar je passie ligt is voor 61% van de Europeanen dé reden voor een nieuwe baan.

Werkeloosheid gedaald

Werkloosheid daalde afgelopen kwartaal met gemiddeld 9000 personen per maand.

Welkomstwoord van Arjan Vergeer

Wat zou je doen als alles zou kunnen?

Stel nou dat de crisis niet bestaat? Stel nou dat er genoeg vacatures zijn om uit te kiezen, voor leuke banen, goedbetaalde banen, leerzame banen? Stel nou dat er veel meer zou kunnen dan je dacht?

In de afgelopen jaren is deze vraag (‘Wat zou je doen als alles zou kunnen?’) mijn specialiteit geworden. Het boek dat ik heb geschreven, 365 Dagen Succesvol, gaat precies hierover: hoe kun je het leven leiden dat je het allerliefste leidt? Hoe kun je geld verdienen met datgene dat je het liefste doet?

Het opvallende is dat vrijwel iedereen in eerste instantie denkt dat het niet kan: doen wat je het liefste wilt.

Het opvallende is dat vrijwel iedereen in eerste instantie denkt dat het niet kan: doen wat je het liefste wilt. Dat voor ons, gewone stervelingen die geen briljant talent zijn, dit niet is weggelegd. Dat we het moeten doen met die middelmatige baan op dat middelmatige kantoor. En dat leidt tot cijfers waar ik verdrietig van word. Vier op de tien mensen zou liever wat anders doen dan wat ze nu doen. En twee op de drie vinden het in deze tijd veel te spannend om van baan te wisselen. Want stel dat het mislukt?

Daarmee beschermen we onszelf niet alleen tegen de kans dat het mislukt, maar vooral tegen de kans dat het wel lukt. En dat kan niet de bedoeling zijn. Ik geloof dat we ons bang hebben laten maken door al die negatieve cijfers in de media en dat het tijd is voor een ander geluid.

Er is héél veel ruimte om je eigen baan te maken. Reden genoeg voor wat meer optimisme dus. Reden genoeg om voor beter te gaan.

Want wat zijn de feiten? Ruim 9 van de 10 mensen die een baan willen, hebben gewoon een baan. Er zijn bijna 100.000 vacatures in Nederland. En er is vooral héél veel ruimte om, net als ik dat heb gedaan, je eigen baan te maken. Reden genoeg voor wat meer optimisme dus. Reden genoeg om voor beter te gaan.

Gelukkig ziet Monsterboard dat ook zo.

Monsterboard investeert continu in slimme tools die jou helpen om voor beter te gaan, via de juiste vacatures, een innovatieve website en carrière-advies. En nu zelfs met dit mooie doorlopende online magazine, vol inspirerende verhalen en nuttige tips over hoe jij een volgende stap kunt zetten. Ik vind het mooi om daar een eerste bijdrage aan te leveren met mijn 13-stappenplan, het concrete advies aan werknemers die graag voor beter gaan en het jureren in de carrièrewens actie.

Ik geloof oprecht dat je het je niet kunt permitteren genoegen te nemen met een baan waarvan je eigenlijk weet dat je niet alles eruit haalt wat erin zit.

Daarvoor is er te veel te doen. Te veel leuke dingen ook!

Dus wacht niet langer. Ga voor beter.

Arjan Vergeer