104.000 open vacatures in mei

Er zijn steeds meer vacatures: eind mei stonden er 104.000 vacatures open.

Werken waar je passie ligt

Werken in een sector waar je passie ligt is voor 61% van de Europeanen dé reden voor een nieuwe baan.

Werkeloosheid gedaald

Werkloosheid daalde afgelopen kwartaal met gemiddeld 9000 personen per maand.

Wat ik wilde worden toen ik klein was…

Typhoon

Glenn de Randamie (29), beter bekend als Typhoon, is een veelbelovende rapper. In 2004 presteerde hij het om de Grote Prijs van Nederland voor R&B-Hiphop in de wacht te slepen. Vanaf toen ging zijn carrière in een stroomversnelling met de ene na de andere tour en in 2007 bracht hij zijn debuutalbum ‘Tussen Licht en Lucht’ uit. In de jaren die daarop volgden won hij verschillende prijzen, waaronder de Zilveren Harp met een stijl die volgens de jury ‘de grenzen van de Nederlandse hiphop heeft uitgerekt’. 2013 was voor hem een jaar vol hoogtepunten; optredens in de Ridderzaal voor de koninklijke familie, een eerbetoon aan Nelson Mandela en als afsluiter van het Oerol festival. Deze zomer komt zijn nieuwe album Lobi Da Basi uit en staat hij op verscheidende festivals.

Naam

Glenn de Randamie, aka Typhoon

Leeftijd

29 jaar

Werkt als

Artiest, muzikant

Wat wilde je worden toen je klein was?

“Het leek me leuk om dominee te worden. De manier waarop de dominee voor mensen sprak, als een bezielde verhalenverteller, sprak me als kind erg aan.”

Is dit uitgekomen?

“Niet helemaal; ik ben wel een verhalenverteller geworden maar niet per se religieus. Ik ben opgevoed in een christelijke omgeving maar ik kon mijn waarheid niet goed vinden in wat er verteld werd. Daarom ben ik Religie Studies gaan studeren; om mijn waarheid te ontdekken maar ook om te weten te komen wat de mensheid beweegt. Dat kan met een opleiding Psychologie, maar ik koos voor religie. Omdat ik op een gegeven moment voor de muziek gegaan ben, heb ik mijn studie niet afgemaakt maar ik neem de kennis altijd met me mee.”

Waarom sta je nu waar je nu staat?

“Het is een combinatie van talent, heel veel doorzettingsvermogen, eigenwijsheid en leergierig zijn.”

Wat heb je geleerd de afgelopen jaren?

“Dat ik niet alles alleen hoef te doen en dat ik op mijn gut feeling en zakelijke intuïtie kan vertrouwen. Ik heb geleerd dat er twee soorten managers zijn: de ene wil alles zelf doen omdat hij denkt zo het beste resultaat te krijgen, de ander geeft verantwoordelijkheid meer uit handen en bereikt ook goede, misschien zelfs betere, resultaten. Zo stel je ook andere mensen in staat om het beste uit zichzelf te halen. Ik heb dat echt moeten leren: controle loslaten om tot een beter resultaat te komen.”

Wat zou je nog graag willen bereiken?

“Mijn droom is om buiten op een boerderij te wonen en meer over het boerderijleven te leren door een studie biologische dynamische landbouw te volgen. Daar laat ik dan ook een studio bouwen om muziek te maken maar ook om inspiratie sessies en schrijfworkshops te houden voor jongeren en bedrijven.”

Wat zou je mensen graag mee willen geven? Om te kunnen doen wat hen gelukkig maakt?

“Durf lelijk te zijn, je hoeft niet aan het perfecte plaatje te voldoen. Deze maatschappij is erg gericht op het succesverhaal, zowel zakelijk als privé. Er is eigenlijk geen ruimte voor momenten van onzekerheid of andere menselijkheid. Ik denk dat als je lelijk durft te zijn en niet alles perfect wilt doen, je beslist vanuit je kracht en niet vanuit wat andere mensen van je verwachten. Dan ben je veel effectiever bezig! Je hoeft niet te doen alsof je de King Pin bent die alles weet, je mag soms best onzeker zijn. Durf 360 graden jezelf te zijn.”

Fotografie Ilja Meefout | Tim Pen

Wil jij ook in deze rubriek? Laat het ons weten via redactie@gavoorbeter.nl