104.000 open vacatures in mei

Er zijn steeds meer vacatures: eind mei stonden er 104.000 vacatures open.

Werken waar je passie ligt

Werken in een sector waar je passie ligt is voor 61% van de Europeanen dé reden voor een nieuwe baan.

Werkeloosheid gedaald

Werkloosheid daalde afgelopen kwartaal met gemiddeld 9000 personen per maand.

De sollicitatiecommissie:

Wel of geen motivatiebrief bij je sollicitatie?

We hebben geleerd om altijd een motivatiebrief mee te sturen met een sollicitatie. Maar hoe belangrijk is dat nu eigenlijk echt? Worden ze wel gelezen? En hoe laat je anders je belangstelling zien? Drie ervaren recruiters geven hun mening.

Robin Overweel

Recruitment consultant bij Wannaflex

Het cv is belangrijker dan een mooi verhaal.

Ik lees motivatiebrieven zelf niet vaak. Dit is niet omdat ik niet geïnteresseerd ben, maar omdat in de ICT-sector waar ik actief ben de kennis en vaardigheden van een sollicitant dusdanig belangrijk zijn dat ik meer waarde hecht aan het cv dan aan een mooi verhaal in de motivatiebrief.

De brief is voor mij daarom minder doorslaggevend dan hij wellicht in andere sectoren zal zijn. Daarnaast kun je een motivatiebrief altijd nog door iemand anders laten schrijven, dus wat zegt dat werkelijk over iemand? In een cv kun je je niet heel anders voordoen dan je bent.

Een motivatiebrief is voor mij wel van belang als ik iets in het cv tegenkom wat ik niet kan verklaren. Bijvoorbeeld als de sollicitant uit een hele andere hoek komt dan de vestigingsplaats van het bedrijf. Dan wil ik wel weten waarom diegene dan juist hier wil komen werken en die informatie kan ik vaak uit de motivatiebrief halen.

Als ik wel een motivatiebrief lees, vind ik originaliteit in elk geval erg belangrijk. Begin je motivatiebrief eens anders dan met ‘Na het lezen van uw vacaturetekst werd ik meteen enthousiast…’ Wees creatief!

Patricia Lakeman

Recruiter Monsterboard.nl

Een motivatiebrief kan doorslaggevend zijn.

Een motivatiebrief is voor mij als recruiter van groot belang, omdat ik hieraan kan zien of iemand in staat is om zelf de match te maken met de functie. Uit een cv kun je niet makkelijk opmaken hoe communicatief iemand is of hoe iemand in teamverband werkt. Als dit functie-eisen zijn, kan de sollicitant hier praktijkvoorbeelden van geven in de motivatiebrief. Dit is voor mij dan interessant. Je kunt hieraan ook zien of iemand in staat is zichzelf te ‘verkopen’.

Een motivatiebrief kan zelfs doorslaggevend zijn als bijvoorbeeld twee of meerdere mensen over een soortgelijk cv beschikken en ik op basis hiervan niet kan bepalen welke kandidaat mijn voorkeur heeft.

Ook als je een radicale carrièreswitch maakt, is het belangrijk dat je in je motivatiebrief uitlegt waarom jij vindt dat je toch geschikt bent. Nu weet ik wel van veel recruiters dat zij een motivatiebrief pas lezen als ze vinden dat het cv aansluit bij de functie. Wie een keer iets heel anders wil doen, heeft dus kans dat zijn sollicitatie al terzijde wordt geschoven voordat de motivatie wordt gelezen. In het geval van zo’n radicale switch is mijn advies om in het cv hierover al kort iets neer te zetten. Bijvoorbeeld: ‘Mijn cv lijkt in eerste instantie misschien niet helemaal aan te sluiten. In mijn begeleidende motivatiebrief leg ik uit waarom ik denk dat deze functie toch helemaal bij mijn past.’

Laat verder altijd in je motivatiebrief duidelijk zien waarom je juist bij dát bedrijf wilt werken. Begin je brief met de juiste aanhef en een leuke trigger zodat de recruiter wel door móet lezen. Een marketing-stagiair had een tijdje geleden zijn motivatiebrief in de vorm van een persbericht gemaakt. Dat was echt heel leuk gedaan en passend bij de functie. Dit heeft zeker indruk gemaakt en hij heeft de stage dan ook gekregen!

Klarine Visscher

Senior Recruiter EMEA, Sonos

Beter om een korte motivatie te verwerken in je cv.

Eerlijk gezegd lees ik een motivatiebrief vaak pas op het moment dat het cv me aanspreekt. Wellicht is het meesturen van een sollicitatiebrief dus als los document ook niet helemaal meer van deze tijd. Beter is een korte motivatie verwerkt in je cv. Dan wordt de recruiter getriggerd dit te lezen tijdens het screenen. Vaak is overigens een motivatiebrief belangrijker voor de hiring manager dan voor de recruiter, omdat de hiring manager uiteindelijk de beslissing neemt om de kandidaat wel of niet aan te nemen.

Een goed geschreven motivatie kan een recruiter wel over de streep trekken om je uit te nodigen voor een gesprek. Zelfs al matcht het cv niet helemaal met de vacature. Maar bedenk dat het ook de andere kant op kan werken. Het is dus wel verstandig goed aandacht te besteden aan het schrijven van die motivatie.

Een goede motivatie is kort, specifiek geschreven voor de rol en de organisatie en laat iets zien van de persoon achter het cv. Ellenlange verhalen zijn niet nodig. In een motivatiebrief kun je als kandidaat bepaalde onduidelijkheden in je cv toelichten, maar voor mij is het belangrijkste dat de kandidaat laat zien waarom hij of zij bij ons wil werken. Een goede motivatiebrief is pakkend en met passie geschreven. Dat komt over als je het leest.

Het is wel eens voorgekomen dat ik een kandidaat heb uitgenodigd omdat de brief zo interessant en leuk was om te lezen dat ik daarom alleen al kennis wilde maken met de kandidaat. Als de persoonlijkheid van de kandidaat dan matcht met de indruk die de brief heeft achtergelaten, de ervaring interessant is voor ons én er een culture fit is, dan zal ik zeker intern gaan kijken wat de mogelijkheden zijn.

Auteur Bastiaan Vercouteren - LeukeTeksten | Fotografie Iris Planting - DutchAndFamous

Heb jij een onderwerp waar de commissie zich over moet buigen? Stuur hem in via redactie@gavoorbeter.nl