104.000 open vacatures in mei

Er zijn steeds meer vacatures: eind mei stonden er 104.000 vacatures open.

Werken waar je passie ligt

Werken in een sector waar je passie ligt is voor 61% van de Europeanen dé reden voor een nieuwe baan.

Werkeloosheid gedaald

Werkloosheid daalde afgelopen kwartaal met gemiddeld 9000 personen per maand.

De sollicitatiecommissie:

Hoe begin je over je salaris?

Bij een betere baan hoort het liefst ook een beter salaris. Is het netjes om daar al in het eerste gesprek naar te vragen, of word je dan als een inhalige kandidaat gezien? En hoe begin je er het beste over?

Robin Overweel

Interim Recruiter

Vragen naar het salaris is helemaal niet gek.

Meestal eindigt een recruiter in een eerste gesprek met een vast rijtje van vragen over jouw opzegtermijn en ook jouw salarisindicatie. Ik wel tenminste. Om te kijken of het überhaupt zin heeft om verder te gaan. Ik zou als sollicitant die vraag dus in ieder geval afwachten voordat je er zelf over begint. Als een recruiter er helemaal niks over zegt in het eerste gesprek, zou ik het wel aankaarten. Want jij moet zelf ook weten of er op het gebied van salaris wel een match is.

Vragen naar het salaris is helemaal niet gek. Als er in de advertentie staat dat het salaris marktconform is, dan vind ik het heel normaal om te vragen wat dat concreet inhoudt. Maar ik zou het nog wat breder trekken en vragen hoe het arbeidsvoorwaardenpakket eruit ziet. Dat klinkt meteen ook wat minder zwaar, want daar zitten ook andere zaken in als vakantiedagen en een eventuele lease-auto of dertiende maand.

Het is dus wel belangrijk dat je als kandidaat zelf ook van tevoren wel weet wat je ongeveer wilt verdienen, omdat je die vraag kunt verwachten in een eerste gesprek. Het gaat hierbij in eerste instantie om een indicatie, dus je hoeft het echt nog niet tot in detail in je hoofd te hebben. Maar het hoort wel bij het totaalplaatje van solliciteren dat je ook op die salarisvraag voorbereid bent.

In principe vraag ik eerst aan de kandidaat om zijn indicatie te noemen, voordat ik onze salarismogelijkheden op tafel leg. Maar ik heb er ook geen moeite mee om zelf eerst een bedrag te noemen, want ik noem altijd een bandbreedte, dus het blijft in eerste instantie een indicatie. Ik denk niet dat je als bedrijf bang moet zijn dat een kandidaat gelijk op de max in zal zetten. Doet de kandidaat dat wel en jij vindt dat niet passen, dan is of het spel verkeerd gespeeld of moet je de verwachtingen beter gaan managen.

Klarine Visscher

Senior Recruiter EMEA, Sonos

Je salarisindicatie kun je zonder schroom communiceren.

Ook ik vraag zelf altijd wat de salarisverwachting van de kandidaat is, vaak al tijdens het eerste contact. Het is voor een recruiter ook heel normaal om van een kandidaat een salarisindicatie te ontvangen. Die kun je dus open en zonder schroom communiceren. Eigenlijk geeft ik nooit het salaris af voordat ik de salarisverwachting van de kandidaat weet. Kandidaten zou ik daarom het advies willen geven om voor jezelf duidelijk te hebben wat je gewenste salaris is en daarnaast een duidelijke bottom-line in gedachten te hebben.

Zorg daarbij wel dat jouw gewenste salaris realistisch is en aansluit bij het level van de positie waarop je solliciteert. Anders kan het wellicht ongeloofwaardig overkomen. Als je twijfelt of het salaris voor de positie aan je verwachting voldoet, zou ik dit of telefonisch checken voordat je op gesprek komt of tijdens het eerste gesprek vragen. Ik zou dit persoonlijk dan aan het einde doen, als de recruiter vraagt of er nog vragen zijn. Dat is het beste moment om het onderwerp te openen en te vragen welke compensatie er in gedachten is voor deze positie.

Al te vroeg in het gesprek aan een bedrijf vragen wat ze bieden, kan overkomen alsof je meer geïnteresseerd bent in het salaris dan in de organisatie of de baan. Als je iets meer geduld hebt en het bedrijf eerst beter wilt leren kennen, dan zou je er ook voor kunnen kiezen deze vraag tot een tweede ronde te bewaren.

Mijn ervaring is overigens dat uiteindelijk het salaris niet de ‘showstopper’ is. Als we talent willen aannemen zijn wij ook bereid ons hierin flexibel op te stellen en de mogelijkheden te onderzoeken.

Patricia Lakeman

Recruiter Monsterboard

Kijk vooraf naar het salaris in vergelijkbare functies.

Het gaat er in eerste instantie om op wat voor een soort type baan je solliciteert en of salaris voor jou daarbij de doorslaggevende factor zou zijn. Dat is wel iets wat je van tevoren bij jezelf moet vaststellen. Zou je de baan laten schieten vanwege het salaris? Daarbij is het ook goed om voor jezelf te bepalen wat je absolute ‘bodemprijs’ is. Het is wel verstandig om dat te doen voordat je op gesprek gaat.

Als de vacature zelf geen salaris noemt, dan raad ik aan om vooraf te kijken naar vergelijkbare vacatures en te zien wat die bieden. Dat geeft je een indicatie van wat je ongeveer kunt verwachten. Die informatie kun je ook laten doorschemeren in het gesprek, zodat de recruiter doorheeft dat jij op de hoogte bent van wat er elders wordt geboden voor dezelfde soort functies. Als je helemaal nergens zo’n functie kunt vinden, dan kun je de gemiddelde salarissen ook altijd nog vinden op Loonwijzer.nl.

Als het salaris helemaal niet besproken wordt in het eerste gesprek, dan kun je er aan het eind zelf goed over beginnen. Recruiters vragen altijd of jij nog vragen hebt. Je kunt bijvoorbeeld vragen uit hoeveel gesprekken de procedure bestaat en tijdens welke ronde je je vragen kunt stellen met betrekking tot het salaris. Ook kun iets je zeggen in de trant: “Het salaris is nog niet ter sprake gekomen tijdens het gesprek. Mijn laatstverdiende salaris was 2900 bruto, ik was benieuwd wat ik hier kan verwachten.”

Ik vind het in elk geval niet gek als sollicitanten er zelf over beginnen. Salaris is een van de belangrijkste onderdelen van je arbeidsvoorwaarden. Des te belangrijker hier zelf ook de controle over te hebben en het zeker ter sprake te laten komen.

Auteur Bastiaan Vercouteren - LeukeTeksten | Fotografie Iris Planting - DutchAndFamous

Heb jij een onderwerp waar de commissie zich over moet buigen? Stuur hem in via redactie@gavoorbeter.nl