104.000 open vacatures in mei

Er zijn steeds meer vacatures: eind mei stonden er 104.000 vacatures open.

Werken waar je passie ligt

Werken in een sector waar je passie ligt is voor 61% van de Europeanen dé reden voor een nieuwe baan.

Werkeloosheid gedaald

Werkloosheid daalde afgelopen kwartaal met gemiddeld 9000 personen per maand.

Maarten Fijnaut

Elke maand laten we iemand aan het woord over zijn of haar huidige functie. Wat is belangrijk in de carrière, en wat is het beste carrière-advies ooit gekregen? Lees het in ‘Naar het werk met’.

Met wie hebben we het genoegen?

“Maarten Fijnaut.”

Waar ga je naartoe?

“Dat is afhankelijk van waar ik een training verzorg. Op dit moment ben ik dagelijks in Den Haag omdat ik vaak trainingen voor de Ministeries verzorg.”

Hoe reis je naar je werk?

Met de auto.”

Wat voor werk doe je?

“Ik ben adviseur/coach bij Ardis. Ik verzorg o.a. leiderschapstrajecten voor management, begeleid teams in verandertrajecten en ondersteun professionals met vaardigheidstrainingen.”

Wat vind jij belangrijk in je werk?

“Ik vind zelfstandigheid en vrijheid belangrijk, maar ook de mogelijkheid om mezelf te blijven ontwikkelen. Door trainingen die worden gegeven en die ik zelf geef, leer ik elke dag weer bij. Ook lees ik veel en zijn er regelmatig intervisies met collega’s waar we actuele thema’s bespreken. Hierdoor krijg ik nieuwe inzichten en ontwikkel ik mezelf continu.”

Wie is je leukste collega?

“Dit is iedere dag anders. Ik heb een klein groepje collega’s en iedere keer werk ik met een ander om samen een training te geven. Het verschilt dan wie ik de leukste collega vind, iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten die mijn dag kunnen maken!”

Wat is het mooiste moment tijdens je werkdag?

“Dat moment tijdens een training waarbij de deelnemers echt in beweging komen: iedereen voelt zich veilig en op zijn gemak en durft zichzelf een spiegel voor te houden om zo aan jezelf te kunnen werken. Bij de ene groep lukt dat wat beter dan bij de ander, maar gelukkig lukt het altijd om beweging te creëren.”

Nog carrièrewensen?

“Jazeker. Ik werk nu veel op verschillende niveaus binnen de Rijksoverheid en het bedrijfsleven, maar ik zou graag op het hoogste niveau willen coachen omdat veranderingen hier de grootste impact hebben. Dit wil ik bereiken door mezelf te blijven ontwikkelen en meer ervaring op te doen.”

Wat is het beste carrière-advies dat je ooit hebt gekregen?

Don’t Push the River... Soms moet je accepteren dat dingen gaan zoals ze gaan, verzet je daar niet tegen. Soms wil ik wel verder en actie ondernemen, maar moet ik even afwachten. Het juiste moment dient zich dan vanzelf aan.”