104.000 open vacatures in mei

Er zijn steeds meer vacatures: eind mei stonden er 104.000 vacatures open.

Werken waar je passie ligt

Werken in een sector waar je passie ligt is voor 61% van de Europeanen dé reden voor een nieuwe baan.

Werkeloosheid gedaald

Werkloosheid daalde afgelopen kwartaal met gemiddeld 9000 personen per maand.

Een switch binnen hetzelfde bedrijf

“Ik trok de stoute schoenen aan”

Portret Nicole Jongman

Nicole Jongman (31) had het voor elkaar. Een leuke job als financieel adviseur bij SNS Bank, een goed salaris, tevreden klanten en genoeg vrije tijd. Toch ontbrak er iets: een drive. En dus trok ze de stoute schoenen aan, met als gevolg dat ze nu met volle kracht vooruit – of zoals ze zelf zegt ‘immer gerade aus’ – op de top afstevent.

Wanneer besloot je dat je wat anders wilde?

“Ik werk nu ruim tien jaar bij SNS Bank, waarvan de laatste vijf als financieel adviseur op pensioengebied. Ik deed mijn werk goed, had alles altijd op tijd af en mijn klanten waren tevreden. Alles lukte, maar ik wilde meer. Iets nieuws, weg uit de dagelijkse sleur. Gelukkig mocht ik een nieuw project opzetten binnen mijn afdeling. Dat gaf veel nieuwe energie. Ik moest presenteren, nieuwe klanten benaderen en laten zien wat ik kwam brengen. Allemaal supereng om te doen, maar ik vond de uitdaging geweldig. Helaas kostte het project veel tijd en energie, en leverde het te weinig op. Zo keerde ik terug als financieel adviseur naar mijn oude afdeling.”

Hè fijn, terug naar je comfortzone.

“Nou, nee. Ik was uitgekeken op mijn functie. Door dit avontuur was ik geprikkeld om te pionieren, te leren van mezelf en van anderen. Toen ik dat aangaf bij de directie, werd ik voorgedragen voor het Talent Development programma, een persoonlijk ontwikkelingstraject voor een handjevol talentvolle medewerkers. Je wordt niet zomaar toegelaten, het MT van de afdeling bepaalt of je wordt geselecteerd.”

En, werd je toegelaten?

“Ja. En het stomme is dat je je vaak niet bewust bent van je talenten, omdat je ze als vanzelfsprekend ervaart. Dat opleidingstraject heeft me pas echt doen inzien wat mijn talenten zijn en hoe ik die zo goed mogelijk kan inzetten en benutten. Ik heb er ontzettend veel geleerd.”

Zoals?

“Dat als je iets wilt, je het moet halen. Ik besloot de landelijke directeur een mail te sturen met als onderwerp ‘stoute schoenen’. Ik schreef dat het ontwikkelingstraject mij in beweging had gezet, dat ik graag vooruit wilde en aan het ontdekken was welke kant ik op wilde. Ik vroeg of hij een kop koffie met me wilde drinken om van gedachten te wisselen.”

Nicole Jongman

En het stomme is dat je je vaak niet bewust bent van je talenten, omdat je ze als vanzelfsprekend ervaart.

Stoer!

“Dat vond de directeur blijkbaar ook, want er werd een afspraak ingepland. Helaas ging ons gesprek niet door, omdat SNS Bank een week voor onze afspraak nationaliseerde en de directeur andere zaken aan zijn hoofd had. Tja, toen werd ik wat ongeduldig. Niet veel later werd er een nieuwe regiodirecteur aangesteld en ik benaderde hem op dezelfde wijze. Ook hij reageerde positief op mijn voorstel.”

Wat hoopte je te bereiken?

“Er stond een vacature open voor Manager Klantgebieden. Die vacature speelde wel door mijn hoofd, maar ik ben een grote twijfelkont. Ik dacht: is die functie niet te hoog gegrepen? Zou ik er wel klaar voor zijn? Die angsten veegde ik snel van tafel met de gedachte dat ik slechts een onschuldige kop koffie ging drinken.”

Bleef het bij een onschuldige kop koffie?

“Nee, want twee dagen voor onze afspraak belde de regiodirecteur me op en vroeg om mijn cv. Ik schrok me rot, want ineens was het menens. Hij confronteerde me met de vraag: ‘Waar gaan we het over hebben?’ Ik werd gedwongen concreet te worden, ook naar mezelf toe. Ik vertelde hem dat ik een managementfunctie wel ambieerde, maar sprak mijn twijfels uit over of ik het wel kon. Hij zei: ‘Met jouw leergierigheid en de manier waarop jij je nu kwetsbaar durft op te stellen, kom jij een heel eind.’ Dát was het duwtje in de rug dat ik nodig had. Daarna volgde een gesprek met de landelijke directeur en werd mijn assessment doorgenomen. Ik moest zelf een businessplan opstellen, met daarin mijn visie en commerciële doelen, en dit presenteren aan de gehele board. Het thema van mijn visie was ‘samen’. Daarmee wilde ik aantonen dat je samen sterker staat en samen meer bereikt met meer plezier. In mijn plan waren citaten verwerkt van collega’s die ik hiervoor had geïnterviewd.”

En?

“Mijn businessplan sloeg aan bij de directie. Na afloop hoorde ik dat ze het met veel plezier gelezen hadden. Dat is gaaf, dat je ergens zo hard voor knokt en dan die waardering krijgt. Sinds 1 juni 2013 werk ik als Manager Klantgebieden in Oost-Nederland. Ik leid vier bankfilialen en stuur in totaal zestien medewerkers aan.”

Nicole Jongman

Om een kans te kunnen pakken, moet je opstaan uit je luie stoel en uit je comfortzone treden.

Hoe ga jij om met kansen?

“Die pak ik gewoon. Om een kans te kunnen pakken, moet je opstaan uit je luie stoel en uit je comfortzone treden. Vroeger had ik daar het lef niet voor. Ik moest er eerst van proeven om te beseffen wat een kans met me doet. Nu denk ik: ik ga ervoor. Wat is het ergste wat er kan gebeuren? Je kunt er alleen maar van leren.”

Waar ligt jouw kracht?

“Ik blijf dicht bij mezelf. Wanneer dingen niet lekker lopen, stel ik me kwetsbaar op en vraag ik om feedback. Feedback levert pure informatie op, ook al is het nooit leuk om kritiek te krijgen. Het is de enige manier om sterker te worden en mezelf te verbeteren. Juist van mensen met wie het minder goed klikt is het belangrijk te horen waar je verbeterpunten liggen.”

Wat is jouw persoonlijke overwinning?

“In het begin keek ik op naar mensen die hun zaken op een rijtje hadden, hun visie goed konden verwoorden. Ik dacht zoiets nooit te kunnen leren, maar nu kom ik erachter dat ook ik een steeds scherpere visie heb en beter kan verwoorden waar ik naar toe wil. Toen ik dat besefte, zorgde dat wel voor een euforiemomentje.”

Wat is jouw leerpunt?

“Dat ikzelf vaak de grootste belemmerende factor vormde voor mijn eigen succes. Lange tijd stond ik stil, miste ik spanning en voldoening in mijn werk. Door me te ontwikkelen en nieuwe wegen in te slaan ontstond er een soort ‘amaze yourself’- gevoel. Ik kan zo veel meer dan ik dacht! Mijn nieuwe functie daagt me uit. Nu werk ik harder, heb ik meer verantwoordelijkheden en slaap ik daardoor soms wat minder goed. Maar voor geen goud wil ik mijn oude leven terug. Ik vind dit veel te gaaf!”

Auteur Josine Scheepmakers – Bureau TIKWERK | Fotografie Iris Planting - DutchAndFamous