104.000 open vacatures in mei

Er zijn steeds meer vacatures: eind mei stonden er 104.000 vacatures open.

Werken waar je passie ligt

Werken in een sector waar je passie ligt is voor 61% van de Europeanen dé reden voor een nieuwe baan.

Werkeloosheid gedaald

Werkloosheid daalde afgelopen kwartaal met gemiddeld 9000 personen per maand.

Rinus Wittenberg, marketingmanager Adecco:

Way to Work helpt jongeren op weg naar beter

Stel: je bent net afgestudeerd en gaat met het volste vertrouwen je eerste sollicitatiegesprek tegemoet. Je wordt afgewezen. Niet omdat je geen talent hebt, maar omdat de concurrentie groot is en je werkervaring mist. En dat telkens weer. Dan zakt bij het achttiende gesprek de moed je toch in de schoenen? Niet als het aan de marketingmanager van Adecco ligt…

Rinus Wittenberg, marketingmanager van Adecco Group Nederland, heeft het zelf meegemaakt. Als jonge Rinus moest hij knokken voor een baan. “In eerste instantie lijkt het leuk om een tijdje op de bank te zitten. Maar na maanden van werkloosheid is dat echt geen feest meer. Het levert een behoorlijke deuk op in je zelfvertrouwen. Met angst zie je de zomer tegemoet, wanneer een nieuwe lichting afgestudeerde jongeren de arbeidsmarkt betreedt. Juist dan is het van belang om de moed erin te houden, initiatief te tonen en je te blijven ontwikkelen.”

Ondersteuning, hoop en perspectief

In februari 2014 is de jeugdwerkloosheid in Nederland opgelopen tot ruim 16 procent. “De crisis is voorbij, maar nog steeds is de situatie op de arbeidsmarkt het grootste pijnpunt”, zegt Wittenberg. “Helaas kan Adecco geen banen uit een hoge hoed toveren. Maar wat we wél kunnen doen als ‘s werelds grootste staffing organisatie is jonge, talentvolle werkzoekenden ondersteuning, hoop en perspectief bieden bij het vinden van een baan. Vorig jaar ging het internationale initiatief Way to Work van start. Op 30 april 2013 gingen wereldwijd talloze Adecco-collega’s de straat op om jongeren aan te spreken, te steunen en te adviseren bij het vinden van een baan. Dat leverde zoveel positieve reacties en interacties op, dat een vervolg niet kon uitblijven.”

Die ene kans

Ook dit jaar vond op 30 april wereldwijd een zogenoemde Streetday plaats, waarbij jongeren gebruik konden maken van de kennis en ervaring van de uitzendorganisatie. Wittenberg: “Wij kunnen ze helpen zich voor te bereiden op ‘die ene kans’ door relevante workshops te bieden. Door talent te trainen en te coachen. Door een optimistisch signaal af te geven. Met een beetje hulp leren ze betere brieven te schrijven, een goed cv op te stellen of een betere indruk te maken door bijvoorbeeld de juiste kledingkeuze. Het zijn de kleine dingen die kunnen bijdragen aan het vinden van een baan.”

Even snuffelen

“Nieuw onderdeel van Way to Work is dit jaar de snuffelstage, waarbij werkzoekenden gedurende 1 of 2 dagen een kijkje kunnen nemen in de keuken van diverse bedrijven. We organiseren rondleidingen, speeddates en open dagen bij bedrijven. En in juli maken vijf Nederlandse talentvolle werkzoekenden kans op een betaalde stage van één maand op hbo werk- en denkniveau bij een gerenommeerd bedrijf, wereldwijd zijn dat er 100. De gelukkige stagelopers kunnen daarnaast meteen opteren voor de Adecco experience, een internationale betaalde stage-ervaring waarbij je onder supervisie staat van Adecco’s CEO in Zurich. Mensen kunnen tot 13 juni 2014 reageren.”

Op naar een ‘loved generation’

Met trots vertelt Wittenberg dat Way to Work steeds meer wordt opgepikt door organisaties die hun steentje willen bijdragen en hun maatschappelijke verantwoordelijkheid willen nemen voor de hoge jeugdwerkloosheid. “Ook vanuit de overheid krijgen we steun. Zo omarmt onder andere Mirjam Sterk, Ambassadeur Jeugdwerkloosheid, ons project en staat 30 april op haar kalender. Door de handen ineen te slaan gaan we samen voor beter en kunnen we van deze jonge generatie werkzoekenden geen ‘lost generation’ maar een ‘loved generation’ maken. Want wie zegt dat de jeugd de toekomst heeft, mag niet aan de zijlijn blijven staan.”

10 tips voor een succesvol sollicatiegesprek, volgens Rinus Wittenberg:

  1. Ken je sterke punten, je drijfveren en je verbeterpunten
  2. Wees op de hoogte! Zorg dat je zoveel mogelijk weet over het bedrijf waar je solliciteert.
  3. Meld je op tijd bij het sollicitatiegesprek. Het is beter om tien minuten te vroeg te zijn.
  4. Blijf oprecht en blijf jezelf. Het gaat erom dat je wordt gewaardeerd om wie jij bent.
  5. Vermijd antwoorden als ja of nee en geef argumenten.
  6. Praat gerust over negatieve ervaringen. Laat weten wat je ervan hebt geleerd.
  7. Laat zien dat je gemotiveerd en proactief bent.
  8. Neem een actuele versie van je cv mee naar het gesprek.
  9. Besteed aandacht aan je uiterlijk en kleding.
  10. Check of je telefoon uitstaat tijden het gesprek.

Ga voor meer informatie over Way to Work, snuffelstages en sollicitatietips en -trucs naar Adecco Way to Work.