104.000 open vacatures in mei

Er zijn steeds meer vacatures: eind mei stonden er 104.000 vacatures open.

Werken waar je passie ligt

Werken in een sector waar je passie ligt is voor 61% van de Europeanen dé reden voor een nieuwe baan.

Werkeloosheid gedaald

Werkloosheid daalde afgelopen kwartaal met gemiddeld 9000 personen per maand.

Feiten en cijfers

Met z’n allen
op de goede weg

Hoe zit het nu met de Nederlandse arbeidsmarkt? Er wordt veel over geschreven en gesproken, maar hoe moet je dit nou interpreteren? Monsterboard aan het woord over de huidige stand van de arbeidsmarkt en de kansen die er liggen.

We hebben een bewogen jaar achter de rug op de arbeidsmarkt. De werkloosheid is sinds de jaren tachtig niet meer zo hoog geweest. Relatief veel jongeren zitten zonder baan en ook oudere werknemers hebben het lastig. De media berichtten frequent over faillissementen en reorganisaties.

Maar gelukkig zijn er ook lichtpuntjes waar te nemen. Laten we die vooral eens onder de aandacht brengen. Want ons land is officieel uit de recessie en het aantal vacatures neemt de afgelopen maanden weer licht toe. Tevens zien we een groeiende vraag naar uitzendkrachten; een belangrijk teken van een herstellende economie.

Het is nog geen reden om de vlaggen uit te hangen, maar de arbeidsmarkt lijkt in elk geval wel de goede weg te zijn ingeslagen. Veel is natuurlijk afhankelijk van de ontwikkeling van de wereldeconomie waar Nederland traditioneel van profiteert. Want zonder economische opleving is het lastig banen scheppen.

50% van hoger opgeleiden (HBO of hoger) geeft aan open te staan voor een nieuwe uitdaging.

Maar het sentiment is ook heel belangrijk. Manpower berichtte onlangs dat werkgevers weer meer vertrouwen hebben in de arbeidsmarkt. Toch zijn veel werknemers onzeker. Uit onderzoek blijkt dat veel Nederlanders nu met de gedachte spelen om iets anders gaan doen. Zo geeft bijna 50% van de hoger opgeleiden (HBO of hoger) aan open te staan voor een nieuwe uitdaging. Maar tegelijkertijd heerst er veel angst. 45% is bang voor ontslag en veel werknemers (67%) vinden het nu te risicovol om van baan te veranderen.

Dit alles leidt tot behoorlijke passiviteit: de mobiliteit op de Nederlandse arbeidsmarkt behoort tot een van de laagste van Europa. Als gevolg daarvan is het voor sommige bedrijven lastig om toptalent te vinden, simpelweg omdat het aanbod te laag is.

Voor de mensen die om zich heen durven te kijken liggen er dus nog steeds kansen op dit moment.

Voor de mensen die om zich heen durven te kijken liggen er dus nog steeds kansen op dit moment. En laten we ook niet vergeten dat het beeld dat we lijken te hebben van de situatie niet altijd reëel is. Het idee dat de helft van de werknemers binnenkort op straat staat is bijvoorbeeld buiten proportie. Volstrekt begrijpelijk dat mensen nu voorzichtig zijn maar wanneer we weer met een objectieve blik naar de arbeidsmarkt kijken zal men zien dat we in 2014 een arbeidsmarkt krijgen die weer omhoog durft te kijken en waar werkgevers en werknemers weer in geloven. En vergeet niet: soms is een stap dichterbij dan je denkt.

De belangrijkste reden om iets niet te doen is angst. Zoals Arjan Vergeer ook zegt: succesvolle mensen voelen die angst ook. Alleen luisteren ze er niet naar. Je kunt zelf kiezen of je je laat leiden door je angsten of door je dromen. Kies maar.
Dus hou je ogen open, blijf investeren in jezelf en wie weet wordt 2014 jouw carrièrejaar!